Ruim assortiment vloeren aan fabrieksprijzen, ook voor particuleren !

Ruim assortiment vloeren aan fabrieksprijzen, ook voor particuleren !

Parketvloeren zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Als je een parketvloer wil kopen, moet je enkele belangrijke keuzes maken. Zo kies je eerst welke structuur jouw parketvloer moet krijgen. Heb je de juiste structuur gekozen, dan kies je de afwerking van de vloer. Meer over de verschillende structuren en de diverse afwerkingen van een parketvloer, lees je in dit artikel.

De verschillende structuren van een parketvloer

Kijken we naar de samenstelling van de planken van een parketvloer, dan zijn er twee soorten vloeren. Ten eerste kun je ervoor kiezen massief parket te kopen. Massief parket bestaat uit een massieve blok hout. In dit blok hout wordt een tand en groef aangebracht. Houd er wel rekening mee dat massief parket gevoelig is voor krimpen en voor uitzetten.
Dit is niet erg, maar wel belangrijk om rekening mee te houden in de zomer- en wintermaanden. In deze maanden kan de uitstraling van je vloer namelijk lichtelijk veranderen.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om samengesteld parket te kopen. Samengesteld parket wordt ook wel meerlagen parket of lamelparket genoemd. Dit parket bestaat uit drie of meer lagen hout, die haaks op elkaar geplaatst zijn. Waar massief hout kan krimpen en uitzetten, is dit bij samengesteld parket geen ‘issue’. Deze parketvloer is namelijk erg stabiel, ook in de zomer en in de winter.

De verschillende afwerkingen van een parketvloer

Als je een structuur hebt gekozen voor je parketvloer, moet je nog een afwerking kiezen. Je hebt de keuze tussen geolied parket en gevernist parket. Kies je voor geolied parket, dan kun je weer uit diverse olieafwerkingen kiezen. Je kunt een oxidatief geolied parket kopen, maar ook een UV geolied parket. Bij een oxidatief geolied parket wordt de parketolie op artisanale wijze aangebracht. Iedere plank wordt individueel geolied. Bij een UV geolied parket wordt de olie met een borstel of rol aangebracht.

Kies je voor een gevernist parket, dan krijg je een vloer met een dunne laag vernis of film. Deze laag sluit de poriën van het hout helemaal af. Hoe dikker de vernislaag, des te beter de slijtweerstand van de vloer. Wel kan een vloer zijn natuurlijke ‘look’ verliezen door een dunne vernislaag. Een expert kan je precies vertellen welke vernislaag een goede bescherming biedt aan jouw parketvloer, zonder de uitstraling van je vloer te veranderen.

De perfecte vloer kiezen

Het kan best lastig zijn om een structuur voor je vloer te kiezen en dan ook nog eens de juiste afwerking van je parket te bepalen. Gelukkig staat er altijd een vloerexpert klaar om jou te helpen in het beslissingsproces. Op basis van jouw wensen, eisen en verwachtingen kan de expert je vertellen welke parketvloer het beste bij jou past.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand